Talohanke

Kohti yhteistä unelmaa

 

Yhdistyksen tavoitteena - ja sen jäsenten suuri unelma - on rakennuttaa kerrostalo Jyväskylän Kankaalle.
Viiden ensimmäisen vuoden tavoitteena on muodostaa noin 40 perhekunnan yhteisö, joka rakennuttaa kerrostalon vuoteen 2021 mennessä.

Resurssiviisaus ohjaa hankkeen suunnittelua. Ajatuksena on saada unelmien asunto resurssiviisaasti ja yhteisöllisyyttä hyödyntäen. Suunnitteilla monikäyttöiset yhteistilat, verstas-, sauna- ja pyykkitilat. Ikään katsomatta on tärkeää, että naapurusto on tuttua ja asuminen turvallista.

Hanketyöryhmä on perustettu maaliskuussa 2016 ja sitä kutsutaan rakentamisryhmäksi. Ryhmään kuuluu hallituksen jäsenistä rakentamisen ammattilaisia.
Sen ensimmäinen kokoontuminen on ollut maalis-huhtikuun vaihteessa. Toinenkin kokoontuminen on ollut ja konkretiaa syntyy kirjattavaksi asti. Tästä kuulemme lisää blogissa. Rakentamisryhmä kertoo kuulumisia tapaamisissa, joista tiedotetaan facebookissa ja tällä sivustolla.

Pähkinöitä:

  • Myötäsuunnittelu; asukkaat itse yhdessä arkkitehdin kanssa suunnittelevat oman asuntonsa ja yhteiset tilat alusta loppuun.
  • Yhteisö ja kerrostalo rakentuu mukaan liittyvien ihmisten voimin. Taloon ei tule asuntoja, jotka myytäisiin valmiina.
  • Meidän ei tarvitse suunnitella omavaraista yhteisöä, vaan liitytään mukaan koko Kankaan alueeseen, mm. sen tilaresursseihin.
  • Tavoitteena on rakentaa omistusasuntoja, joiden neliöhinta on kohtuullinen.
  • Tavoitteena on monipuolinen asukaskirjo; eri elämänvaiheissa olevia, erilaisia tarpeita ja toiveita, joista syntyy yhteinen unelma. Kenenkään haave ei siis ehkä ihan sellaisenaan toteudu.

Comments are closed.