Telttaleirillä

Yhteisellä asialla

Minä olen viettänyt lapsuuteni telttaleireillä. Pari vuotta sitten järjestin ystäväperheiden kanssa  leirin lapsille omakotitalomme isolla pihamaalla ja nyt minulla oli mahdollisuus päivätelttailuun Kankaan porttirakennuksen vierellä su 12.6.2016. Niinhän siinä kävi kuin lapsuudenkin leireillä, että eihän sitä teltassa ehtinyt kuin pyörähtää. Muu touhu vei mennessään ja Takkisen Jounin hartaudella keittämä hernesoppa kruunasi leirifiiliksen. Lapsuuteni leireillä eivät ulkopuoliset vierailleet. Nyt tavoitteemme oli ihan päinvastainen. Kaikki piipahtelijat olivat mitä sydämellisimmin tervetulleita ja minulle luonnostaan lankesi tuttu ”sisäänheittäjän tai houkuttelijan homma”. Leirin touhuina olivat peliteltta, lokoilua yhdessä vilteillä sekä unelmien kodin maalausta. Oli ihanaa nähdä kuinka erityisesti lapset ylpeinä esittelivät maalauksiaan leiriläisille.

Sirkustelttaa emme itse keksineet, mutta pop up sirkusta syntyi ilman ennakkokeksimistäkin.
Niinhän se parhaimmillaan menee, kun porukka itseorganistoituu ja toimii yhteisöllisesti. Kukin saa tehdä sen verran ja sillä intensiteetillä kuin haluaa, sitä mistä tykkää. Jälkikäteen kyllä harmittaa, että koko päivän paikalla olleiden läheisten ystävien kanssa juttelut jäivät kokonaan väliin. Huomioni oli niin uusissa tuttavuuksissa.
Leirillämme piipahti juuri Jyväskylään muuttaneita eläkeläisiä, Kankaan tehtaan entisiä työntekijöitä, monikulttuurisia perheitä, lähiseudun asukkaita. Se mitä tavoittelimme, eli leppoissa yhdessä oloa, toteutui.  Halusimme myös tavata lisää ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet yhteisöllisen kerrostalon rakentamisesta: osa ihmisistä kävi leirillämme parikin kertaa. Tämä on hanke, jossa liitytään sekä kodin rakentamiseen että ihmisiin. Siihen haluan ottaa aikaa uudelleen syksyllä. Nähdään siis ma 15.8. porttirakennuksella.
– Anneli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *