Vierailulla Saarijärven Omatoimessa

OmatoimiSunnuntaina 7.5. Saarijärven Omatoimen väki otti meidät (Eeva-Liisan, Sarin, Harrin ja Helenan) lämpimästi vastaan. Pari tuntia vierähti kiertäen taloa ja tiloja ja ennen kaikkea kysellen asukkaiden tuntemuksia parin vuoden asumisen jälkeen. Läsnäolijat ainakin olivat edelleen tyytyväisiä ratkaisuunsa ja yhteinen tekeminen ja yhteisöllisyys on toiminut heillä hienosti. ”Omatoimi” oli hankkeena kestänyt pitkään aloituksesta valmistumiseen ja muuttoon saakka, muistaakseni  oli puhetta seitsemästä vuodesta. Tuona aikana oli hankkeessa mukana olleita henkilöitä vaihtunut eri syistä ja oli pidetty jopa koulutusta yhteisöllisyydestä.

Puukerrostalon ominaisuuksina saatiin kuulla, että ensimmäisenä talvena oli kuulunut aikamoisia napseita ja paukkeita materiaalin elämisen ja kosteuden vaihtelun johdosta. Viime talvena oli ollut sen suhteen hiljaisempaa. Puurakenteisen talon akustiikkaa ja ylipäänsä ääneneristystasoa pidettiin hyvänä.

Evästyksenä meidän hankkeelle kehotettiin käyttämään ammattilaisia apuna ja ennen kaikkea ”pitämään päätökset omissa käsissä”.

-Helena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *